Nieuwe Bouwmethoden - CLT

Stilstaan is achteruitgaan, zeker in de bouwwereld. De afgelopen jaren bouwden we heel wat expertise op in de vernieuwende bouwmethode CLT. In plaats van traditioneel metselwerk wordt bij CLT de ruwbouw uitgevoerd in zogeheten Cross Laminated Timber. 

Bouwconstructies worden opgetrokken met behulp van grote, massieve houten platen. Drie tot zeven kruiselings tegen elkaar gelijmde houtlagen geven deze platen de vereiste stabiliteit. Ondanks deze sterkte blijven de platen toch uitermate licht, wat de plaatsing vergemakkelijkt. 

Pioniers in CLT
IMG_9372bewerkt
B&R-21

Samen voor 100% duurzame innovatie

In Aarschot, aan het Albert Renierplein, pronkte de afgelopen vier jaar een bouwkraan van Hooyberghs, het grootste bouwbedrijf van B&R Bouwgroep. We bouwden er het grootste sociale huisvestingsproject in de stad sinds de jaren 80. Goed voor twee straten en 84 wooneenheden. Midden mei startte we met de laatste fase, een groepswoningbouwproject met zes wooneenheden. Bijzonder hierbij is het feit dat we voor de bouw van deze zes wooneenheden, in samenwerking met Sustalutions, dochterbedrijf BTI en enkele prominente externe partners, vol inzet op innovatief bouwen met duurzame materialen.

Meer over dit project

Onze meest recente CLT projecten

Geel Astor - afgewerkt

Astor - Klein Veldekens - Geel

resanjers_BALVE1214B-web-13

WZC Anjers - Balen

HAAKL1017B_moermanshof-web-4

Moermanshof - Haacht

Ontdek al onze realisaties
parkzicht-original

Traditioneel vakmanschap

De wortels van Algemene Bouwonderneming zitten in het traditionele bouwen waarbij metselwerk een belangrijke plaats heeft. Onze werfmedewerkers hebben dit vakmanschap dan ook volledig in de vingers.

Moderne prefabtechnieken

De constructie van steeds meer bouwprojecten wordt voorbereid in ateliers waar – op maat en in de beste omstandigheden - prefab betonnen wanden worden klaargemaakt. De wanden - mogelijk al voorzien van alle technieken - verhuizen vervolgens naar de werf voor een nauwkeurige montage door onze mensen.

Algemene Bouwonderneming Hooyberghs beschikt over alle nodige ervaring en knowhow om deze tijdbesparende constructietechniek toe te passen volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden. Alle denkbare combinaties tussen het traditionele metselwerk en deze moderne prefabtechnieken behoren tot de mogelijkheden.