LIERI1017A_lier_amerstraat7_13-web-11
Sociale woningen Amerstraat

Opdrachtgever

Lierse Maatschappij voor de huisvesting

Uitvoering

Hooyberghs 42 Sociale woningen

Oplevering

3 maart 2022

Locatie

Lier

Het projectgebied situeert zich tussen de Rivierstraat en de Kleine Nete.  Hier bevond vroeger een schrijnwerkerij en een oude betoncentrale, maar de laatste jaren fungeerde dit terrein als parking voor de voetbalclub K. Lierse S.K. De afbraak van de resterende loods en betonverhardingen waren in deze aanbesteding opgenomen. 

Het project bestaat uit 4 gebouwen die in totaal 42 sociale appartementen omvatten. Zowel de inrichting als uitvoering van deze 4 blokken zijn gelijkaardig. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk.

Amerstraat 7 en 9:  Deze blokken zijn identiek en bevatten elks 12 appartementen: 8 appartementen met 2 slaapkamers 4 appartementen met 3 slaapkamers

Amerstraat 11 en 13:  Deze blokken zijn identiek en bevatten elks 9 appartementen: 7 appartementen met 2 slaapkamers 2 appartementen met 3 slaapkamers

Omwille dat de gebouwen in overstromingsgevoelig gebied werden gebouwd, staan de gebouwen op betonnen kolommen. De bewoonbare oppervlakte begint psa op het 1ste verdiep. Op het gelijkvloers is de inkomhal, met hierrond een open parking. In totaal zijn er 36 parkeerplaatsen voorzien.

In het ontwerp van de gebouwen is er gekozen om de dakpannen door te trekken in de gevel. Als pan is de keuze gegaan naar de Vauban keramische pan van Wienerberger. Hierdoor verkrijgen de gebouwen een typerend uitzicht.